BENG – BASTIAAN DE WOLFF

BENG vol streken en opmerkelijke trekjes

Het gebeurde tijdens een van m’n eerste presentatie. Ik was gespannen, eigenlijk enthousiast. Ik zette m’n presentatie-bord met wankel standaardje op de bestuurstafel. Hield ‘m stevig vast en zei “BENG, dit is het!” en kreeg onmiddellijk een warm hoofd. Ik voel het nog, zo’n geklungel tegenover the board of blah blah blah. Maar toen, over de tafel werd het woord “BENG” meerdere malen herhaald. Hier was meer aan de hand.

“BENG” werd zo een krachtterm en nu mijn vuur, mijn brand.


beng_pilotenkoffer_960


neo avant-garde

Een eeuw later (anno nu: 2010 en 2030) wordt het weer tijd voor vooruitstrevende creativiteit en het vooroplopen bij vernieuwing, zelfs tegen het absurdisme aan.

Ik ben creatief, kunst akademie afgestudeerd visuele communicatie en richt me op waar het om draait. Een visuele vertaler, een grafisch acteur. Ik schuw complexiteit niet, maar wil het simpelweg begrijpen, durf te spreken en vragen te stellen. Goed luisteren hoort daarbij.Ben bekend met de begrippen ‘verdienmodel’, ‘storytelling’, ‘eigendom’ en ‘verantwoordelijkheid’, daar kunnen we over hebben. Als creatief heb ik geen behoefte aan om lastig te doen.

Wel weet ik dat alles groeit met ‘aandacht’ en ‘concentratie’. Dat kost tijd. Oké, net mij gaat het sneller en wordt het beter.


Ruikt de tijdgeest, loop voorop en waag die sprong

Ik blijf ervan dromen om in de creatieve voorhoede te lopen. Die ‘veranderingen’, dat gebeurt toch wel. Maar laten we het anders bekijken.

Alsjeblieft, denk groter! Weet een ‘probleem’ kun je nooit vertalen naar een ‘uitdaging’, dat is iets voor managers. Je mag het eigenlijk niet zeggen, maar als creatief zou je vandaag de dag sterker staan als onze creativiteit met meer kracht wordt gepresenteerd. Creative power. Tja, dat moet je wel durven natuurlijk, maar dan pas kunnen we over de grote problemen heen vliegen.

Grond vinden voor een krachtige sprong voorwaarts. Samen ferme stappen maken met verrassend aantrekkelijke ideeën, die welkom zijn en daardoor langer mogen blijven. Ik blijf honger hebben naar slimme vragen. Laten we beginnen met ons gedrag.Over mijn gedrag: ik heb grote dingen mogen doen voor kleinere opdrachtgevers en kleine dingen voor de grotere. Grafisch ontwerp voor identiteit, branding, strategie, marketing, campaign, event, boeken, zowel online als offline.

Over the edge design op het snijvlak van kunst en commercie. Hear, hear. Ken de daarbij horende tech-pack en skills natuurlijk. Whoop whoop!


beng_vakantie_geluk_2006_1280


Alles is verandert, maar mijn passie niet. Ik hou van direct, helder en simpel.

Ben verliefd op zoveel liefde. Wil overtuigen met werk dat werkt. Blijf serieus, ook als de lol eraf is. Af en toe een gevaarlijke grap om onze relatie te testen. Werk altijd nauwkeurig vooral om van mijn slordigheden af te komen. Rechtvaardig en wars van oneerlijkheid. Vrolijke lach, omdat ik die bij jou ook zo goed vind staan. Oja, ik ben omkoopbaar voor bitterballen. Dus?


Je leest ik doe m’n best en ben een ervaren grafisch ontwerper. En wil dat ook voor jou doen.

En weer mooie dag,

Bastiaan de Wolff
BENG ontwerp ambities